Olaszországi munka nyelvtudás nélkül, blabla…

Ez most főleg azoknak szól, akik Olaszországi munkát keresnek. Sok Olaszországban élő magyar szajkózza, hogy itt sincs kolbászból a kerítés, az olaszok között is nagy a munkanélküliség, nem könnyű Olaszországban munkát találni és seperc alatt meggazdagodni. Ez a bejegyzés nem is arról szól, hogy ezen filozofálgassunk, hanem egy fontos figyelmeztetés.

Olaszországi munka nyelvtudás nélkül, szak -és segédmunkásoknak

Ezzel a címmel látott napvilágot néhány hete egy hirdetés, ami sok álláshirdető portálon megjelent, például itt vagy itt >>. A hirdetés és a felvételi procedúra eleve több ponton is gyanús volt, de aki nem ismeri az olaszországi viszonyokat, és van benne egy csepp naivitás, vagy talán hívhatjuk optimizmusnak is (?) az sajnos könnyen bedőlhet ennek. Ahogy egy másik blogon olvastam, ez meg is történt, állítólag egy egész busznyi embert szervezett a kedves csaló, persze a busz, Olaszország és az 1600 Eurós fizetés elmaradt.

Szóval…

Ha a fenti vagy hasonló hirdetéssel találkozol, kerüld el nagy ívben! Valószínűleg többen feljelentést is tettek ellenük, úgyhogy szerintem pár nap múlva eltűnnek ezek a hirdetések. Viszont sajnos nem egyedi ez a jelenség, nem mai ötlet kihasználni és pénzt csinálni a külföldre vágyó munkavállalókat kihasználva. Nem ijesztgetni akarok senkit, lehet Olaszországban munkát találni, vannak becsületes és tisztességes emberek is, de pár hivatalosnak tűnő papírnak és néhány csábító ígéretnek önmagában nem szabad hinni.

3 hozzászólás

  1. Ez nemcsak olaazban tortent mert sok fele orszagban sot sokal masabb dolgok is tortentek! Ki volt irva a netre h kimondottan csak noi munkara varnak ugyes holgyeket, es ennek mi lett a vege? Az h tobb mint 200 not elbolonditottak azal h jo kereseti lehetoseg es ebbol mi jott ki? Az h prostinak raktak ki oket! Sajnos

  2. Ciao Attila!
    Sajnálom, hogy így jártál, és Veled együtt még sokan. Remélem, jó vége lesz az ügynek, mert úgy tudom, sok érintett van.

  3. Vozdeczki Attila

    Bedőltem az igencsak hivatalosnak tűnt Cataniai munkának. 28000 és Bpre felutazás, kaja stb + 20000 Ft bánja, ha csak lesz normális rendőrségünk és elénk nem állítja. Én nyomozok továbbra is.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.