GY.I.K.

Ha valami kérdésed van a leckékkel kapcsolatban, nézd meg, hogy megtalálod –e itt rá a választ!

online olasz - gyakori kérdések

Ha nem, komment formájában tedd fel a kérdésedet, így 1-2 napon belül válaszolok rá. Ha e-mail-t írsz, lehet, hogy csak több nap után lesz időm válaszoni.

Három témában gyűjtöttem össze a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

1. Rendeléssel, fizetéssel kapcsolatos kérdések
2. A leckékkel, tananyaggal kapcsolatos kérdések
3. A leckék használatával kapcsolatos, technikai kérdések

1. Rendeléssel, fizetéssel kapcsolatos kérdések

Hogy működik a csekkes befizetés?

A csekket nem én küldöm, (az a sárga csekk, amit előre kitöltenek és kipostáznak). Nálam rózsaszín csekken tudod befizetni a leckék árát, ezt a postán adják, és ott tudod kitölteni. Ugyanazokat az adatokat kell megadni, mint a banki utalásnál (név, bankszámlaszám, bank neve). A csekkes befizetést átfutási ideje 3-4 munkanap szokott lenni, amint beérkezett a pénz, aktiválom a hozzáférésedet a leckékhez. Ha minél előbb el szeretnéd kezdeni a tanulást, elküldheted a befizetett csekk szkennelt változatát email-ben, így még aznap aktiválom a hozzáférést.

Nem Magyarországon élek, hogyan tudom megoldani a befizetést?
Banki utalással külföldi számláról is rendezni tudod a befizetést.

A nemzetközi utaláshoz szükséges banki adatok:
Számlatulajdonos: Scsaurszki Anna Veronika
IBAN: HU89109180010000010347140008
Bank: Unicredit Bank
Swift kód: BACXHUHB

A leckecsomagok ára euróban:

 • PICCOLO – 26 Euro
 • MEDIO – 45 Euro
 • GRANDE – 83 Euro
 • Olasz Meló – kiegészítő csomag – 31 Euro
 • Studiamo Cantando – 19 Euro
 • ONON Plusz : 19 Euro
 • ONON Plusz Prémium – akciós bevezető áron: 33 Euro

Paypal-on keresztül is fizethetsz, ha regisztrálsz a www.paypal.com oldalon. Ebben az esetben az info@olasz-nyelvlecke.hu címre utalj!

Ha most csak a PICCOLO / MEDIO csomagot rendelem meg, később megrendelhetem a többi leckét is?
Igen. A többi leckét 25-ös csomagokban rendelheted meg. Ha külön veszed, az első két csomag 6.850 Ft, a harmadik és a negyedik 7.650 Ft. A további leckecsomagokra majd a belépő felületen tudod leadni a rendelést.

Hogyan tudom meghosszabbítani a hozzáférésemet, ha lejárt?
Ezen az oldalon írtam le részletesen a hosszabbítási lehetőségeket.

Miért van határidő, miért nem örökös a hozzáférésem?
Ez egy online szolgáltatás, bárhonnan eléred a leckéket, ahol van internet kapcsolat. Ennek a hátterében egy szerver, internetes tárhely, folyamatos rendelkezésre állás, karbantartás és munka áll. Ezért a legtöbb online szolgáltatáshoz hasonlóan ez is határidőhöz van kötve. Emellett kinyomtathatod a leckéket, lementheted a hanganyagokat, így később is elő tudod venni, ha nem hosszabbítod meg a hozzáférést. Viszont ahhoz, hogy az eredeti formájában működjön a tananyag (közvetlen a szövegek alatti hanganyagokkal, feladattal, megoldással, helyenként külső linkekkel), az internetes felületre van szükség.

2. A leckékkel, tananyaggal kapcsolatos kérdések

Ha megrendelem a folytatást, utána is 2-3 naponként fogod küldeni a leckéket?
Nem. A megrendeléssel egy egyedi belépő kódot kapsz, amivel az internetes felületen be tudsz lépni a megvásárolt csomagba, és annak minden leckéjéhez hozzáférsz. Teljes mértékben Te osztod be az idődet, ismételni is visszamehetsz bármikor.

Mennyi időre van szükség egy csomag (25 lecke) elsajátításához?
Ahogy a próbaleckékből láthattad, a tananyag könnyen “emészthető” kis egységekre van felosztva. Egy leckét fél óra alatt nyugodtan át tudsz nézni, és ahhoz, hogy alaposan megtanuld, (tanulótól függően) 1-3 órára van szükség. Ha minden héten csak egy leckét tanulsz meg, ami lassú tempónak mondható, akkor is fél év alatt végzel 25 leckével, ennek megfelelően alakítottuk ki a hozzáférési határidőket. A tapasztalat az, hogy ha valaki akár munka, tanulás mellett, rövidebb kihagyásokkal, de komolyan és rendszeresen foglalkozik a tanulással, 3-4 hónap alatt végez egy 25-ös egységgel.

Hány lecke szükséges ahhoz, hogy elboldoguljak Olaszországban a mindennapokban?
Minimum 50 lecke alapos elsajátítása szükséges a hétköznapokban való boldoguláshoz. Itt találsz egy részletes leírást az egyes leckecsomagok tartalmáról: http://olasz-nyelvlecke.hu/feladatok/feladat_1202.php

Hány lecke szükséges az alapfokú / középfokú nyelvvizsga letételéhez?
Ahány nyelvvizsga, annyi követelményrendszer, ha nyelvvizsgára készülsz, előtte mindenképpen érdemes célzott feladatokat csinálni. A 100 lecke körülbelül lefedi az alapfokot. Itt találsz egy részletes leírást az egyes leckecsomagok tartalmáról: http://olasz-nyelvlecke.hu/feladatok/feladat_1202.php

Célom a középfokú nyelvvizsga. A 100 lecke után milyen tananyagot tudsz ajánlani?

További online tananyagom nincsen, ami a középfokú nyelvvizsgára készít fel. Ha eljutsz az erős alapfokú szintre, (100 lecke) érdemes kiválasztani, hogy milyen nyelvvizsgát szeretnél tenni (egynyelvű / kétnyelvű, és pontosan melyik intézményben, mert mindenhol egy kicsit más), majd konkrétan arra a vizsgára készülni. Ha a 100 leckét alaposan megtanulod, utána egy pár hónapos intenzívebb tanfolyam -akár csoportban, akár magántanárral- elegendő a sikeres középfokú nyelvvizsgához.

Várható a leckesorozat folytatása?
Tervbe van véve a folytatás egy következő 25 leckés csomag formájában, de a megjelenés időpontja egyelőre bizonytalan.

A tananyag első öt leckéje megegyezik az ingyenes leckékkel, amire fel lehet iratkozni?
Igen, a tananyag első 5 leckéjét küldöm ki ingyenesen. Mivel ez az alapja az egésznek, ezek a leckék benne vannak a kezdő csomagban is, több okból is: 1, sokan nem iratkoznak fel az ingyenes leckékre, hanem egyből rendelnek, 2, így bármikor könnyedén vissza tudsz menni, ha elfelejtettél valamit például a kiejtéssel kapcsolatban.

Mit tanulhatok meg az egyes leckecsomagokból?

Az alábbi oldalakon bővebben leírtam a négy 25-ös csomag tartalmát.

1. csomag (1-25 leckék): >>>

2. csomag (26-50. leckék): >>>

3. csomag (51-75. leckék): >>>

4. csomag (76-100. leckék): >>>

3. A leckék használatával kapcsolatos (technikai) kérdések

Már megrendeltem a leckéket, eddig be tudtam lépni, de most nem sikerül. Mi az oka?
Valószínűleg több ablakban is meg volt nyitva a nyelvlecke, ilyenkor a program biztonsági okokból kiléptet. Zárd be a böngésződet, nyisd meg, majd lépj be újra az oldalra, és működni fog. Ha mégsem, írj nekem egy email-t és a lehető leghamarabb utánanézek.

Nem működik a jelszavam, azt írja ki, hogy hibás, mit tegyek?
Figyelj arra, hogy az email cím és a jelszó után ne legyen szóköz! A jelszót pontosan úgy írd be, ahogy megadtam, kis -és nagybetűkre, ékezetekre ügyelve! ha így sem működik, írj nekem az anna@olasz-nyelvlecke.hu email címre, és a lehető leghamarabb megoldom a problémát.

Segítség, elfelejtettem a jelszavamat / eltüntettem a belépő oldal linkjét!
Próbáld meg a leveleződben visszakeresni azt az email-t, amit aktiváláskor küldtem, abban benne van minden információ. Ha nem sikerül, írj nekem az anna@olasz-nyelvlecke.hu email címre, és a lehető leghamarabb újraküldöm a szükséges adatokat.

Van CD-s változata a leckéknek, amit autóban hallgathatok?
Egyelőre nincs. A hanganyagokat viszont lementheted a gépedre (jobb gomb – mentés) és ezután kiírhatod CD-re. (Csak saját használatra!)

Nem indul el az egyik leckében lévő videó, mi az oka?
A beépített videók alatt mindig vannak alternatív linkek, ha nem indul a videó, ezeken tudod elérni. A videók, zeneszámok a YouTube-on keresztül mennek, előfordul, hogy onnan letiltják. Ha ilyen észlelsz, kérlek, írj az anna@olasz-nyelvlecke.hu címre!

Jól írtam be a feladat megoldását, mégis hibásnak jelzi, miért?
A program érzékeny a kis –és nagybetűkre, ha a mondat elejét kisbetűvel kezded, hibát fog jelezni. Írásjeleket se írj a szövegdobozba, a program így is hibásnak fogja értelmezni a szót. Ha mégis hibát, elírást találsz, jelezd nekem az anna@olasz-nyelvlecke.hu címre, kérlek, ilyenkor írd meg a lecke és a feladat számát!

Okos telefonról lehet használni a leckéket?
A leckék nem lettek kifejezetten optimalizálva okos telefonokra, de például Opera Mini-vel megfelelően működnek. Azt javaslom, hogy ha okos telefonon akarod majd használni, rendelés előtt próbálj ki egy próbaleckét. A többi lecke is ugyanolyan felületen van és ugyanazzal a programmal fut, tehát ha a próbalecke számodra megfelelően fut az okos telefonon, akkor a többi is menni fog.

Nem tudom megnyitni a mintaleckék feladatait, mi lehet az oka?
Nagy valószínűséggel átmenetileg nem működött az oldal, és pont akkor próbáltad. Ha másnap sem megy, írj az info@olasz-nyelvlecke.hu címre, és utánanézünk.

Nem kaptam meg az összes mintaleckét az Olasz Kezdőknek tanfolyamból, miért?
Sajnos előfordul, hogy (akár a beállítás ellenére is) fennakad a spam szűrőn egy-egy e-mail-em, valószínűleg ez történt. Íme mind az öt mintalecke linkje:

1. lecke: http://olasz-nyelvlecke.hu/minta/lecke_01.php
2. lecke: http://olasz-nyelvlecke.hu/minta/lecke_02.php
3. lecke: http://olasz-nyelvlecke.hu/minta/lecke_03.php
4. lecke: http://olasz-nyelvlecke.hu/minta/lecke_04.php
5. lecke: http://olasz-nyelvlecke.hu/minta/lecke_05.php

A mintaleckék után is küldök sok hasznos anyagot, információt, ha nem akarsz lemaradni, javaslom, hogy állítsd be a spam szűrődet, illetve néha ellenőrizd a spam ládádat.

Nem kaptam meg az összes mintaleckét a Studiamo Cantando! olasz dalos tanfolyamból, miért?
Sajnos előfordul, hogy (akár a beállítás ellenére is) fennakad a spam szűrőn egy-egy e-mail-em, valószínűleg ez történt. Íme mind a három mintalecke linkje:

1. lecke: Andrea Bocelli >>
2. lecke: Laura Pausini >>
3. lecke: Adriano Celentano >>

A mintaleckék után is küldök sok hasznos anyagot, információt, ha nem akarsz lemaradni, javaslom, hogy állítsd be a spam szűrődet, illetve néha ellenőrizd a spam ládádat.

Nem tudom letölteni a gépemre a Quick Time Playert, így nem tudom meghallgatni a feladatok hanganyagait.
A megrendelt leckékben van egy alternatíva a feladatok hanganyagainak megnyitására, Windows Firefox Pluginnal működik. Érdemes utánajárni azonban a Quick Time Playernek, ha emiatt nem működnek a hanganyagok, nem tudjuk vissztéríteni a leckék árát.

Rosszul, olvashatatlanul jelennek meg a feliratok, mit csináljak?
Valószínűleg az internet böngésződ a „ludas”, egy elavult verziót használsz. Frissítsed a böngésződet (a frissítás ingyenesen letölthető az internetről). Az olasz tananyaghoz a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngészők használatát ajánljuk.

Le szeretném menteni a gépemre a tananyagot, hogyan lehetséges?

A tananyag online használatra lett kialakítva, ezért nem lehet teljes egészében lementeni a gépre. A szöveget, a képeket és a táblázatokat ki tudod másolni, a hangfájlokat pedig egyesével le lehet menteni a gépre. A feladatok egy általunk írt program segítségével működnek, ami lehetővé teszi az automatikus javítást is, ez csak az online felületünkön működik. A belépő felületen van egy “Hogyan tudom meghosszabbítani a hozzáférésemet?” feliratú link, ott leírtam a hosszabbítási lehetőségeket.

A TE kérdésedre nincs itt a válasz? Írd meg komment-ként, 2 munkanapon belül itt találod a választ!
Share

140 hozzászólás

 1. Kedves Anna!
  Köszönöm az öt elküldött leckét,nagy örömmel gyakoroltam.
  Sajnos egyenlőre nem áll módomban a továbbiakat megrendelni.
  Üdvözlettel:Guerrab Éva

 2. Kedves Anna!

  Köszönöm szépen az öt olasz leckét,nagy örömmel gyakoroltam.
  Sajnos egyenlőre nem áll módomban a továbbiakat megvásárolni.
  Üdvözlettel:Guerab Éva

 3. Kedves Gergő!

  Melyik tananyagra gondolsz? ONON Plusz vagy Olasz Kezdőknek?

  Ha az ONON Plusz tananyagra gondolsz, amit megvettél: itt naponta érkeznek a leckék, ezek rövidek, tehát reális az 1 nap – 1 leckés tempó. Ahogy a leírásban is említem, kezdőknek ezt inkább kiegészítő tananyagnak ajánlom, hiszen itt összetettebb nyelvtani szerkezetekkel is találkozhattok, és nincs nyelvtani magyarázat. Viszont itt nincs hozzáférési határidő, le is töltheted a leckéket, és így bármikor később előveheted, ha lassabb tempóban haladsz.

  Az Olasz Kezdőknek tananyag leckéi (amelyből az első 5 lecke ingyenes, ezeket küldöm ki feliratkozás után 3-4 naponta) hosszabbak, ha sok időd van, itt is át tudsz venni naponta egy leckét, de átlagos tempóban haladva heti 1-2 lecke a reális. Ha megrendeled ezt a leckecsomagot, az összes leckéhez kapsz hozzáférést, (tehát nem email-ben küldöm egyesével. ) így Te tudod beosztani, milyen tempóban haladsz.

  Remélem, így világos!
  Buona giornata!

 4. Buona sera Anna !

  Lehet, valamit félreértek.
  Ha minden lecke hozzáférése több hét, akkor miért érkeznek a leckék naponta? Vagy ha kb. 3-4 naponta lehet egy leckét jól elsajátítani?
  Én balga azon voltam eddig, hogy egy lecke, egy nap. Bevallom nemigazán ment.

  Buona fine settimana.
  Ciao,
  Gergő

 5. Szia Veronika!
  Ez egy elég nehéz kérdés, tényleg nincs könnyű dolga a kislányodnak, hogy pont ebben a korban mentetek Olaszországba. Nagyon sokan hasonló helyzetben lévő család azt mondja, hogy a gyerekek hamar megtanulnak, de gyakran évet halasztanak az iskolában. Talán megéri, mert így nyugodtan megtanulják a nyelvet és utána nem érzik folyton úgy, hogy 2 lépéssel le vannak maradva a többiek mögött.
  De a kérdésedre is válaszolok 🙂 igen, van lehetőség skype-os online nyelvtanulásra, én is tartok online órákat (itt olvashatsz róla: http://www.olasz-nyelvlecke.hu/online-orak/) illetve talán tetszene a kislányodnak a csevegő klub, ez szintén skype-on folyik, itt van róla bővebb információ: http://www.olasz-nyelvlecke.hu/blog/olasz-tarsalgasi-orak-anyanyelvi-olasz-tanarral/
  Sok sikert Nektek!
  Üdv.: Anna

 6. Péter Veronika

  Kedves Anna,
  Az első 5 nyelvleckét kislányomnak kértem, mivel nehezen megy neki a nyelvtanulás. Itt élünk Olaszországban,és szegény úgy csöppent be az iskolába tavaly, hogy egy szót sem beszélt…egy kicsit a bürokrácia kijátszott minket, nem így terveztük, de már nincs mit kezdeni. Most másodikos, és egyre nehezebb. Én beszélem a nyelvet, segítem amiben tudom, de sokszor én sem értek mindent, ami az iskolai könyvekben van. Az ELO alapfokú kazettái megvannak, azt is szoktuk hallgatni, de neten érdekesebb neki. Nem tudom, hogy tovább megrendeljem-e, hiszen ő magyarul sem olvasni, sem írni nem tud, így igazából én csinálom, azt amit ő mond. Így elég nehéz, mert mindkettőnkre szükség van, lassan haladunk, és tanulás mellett így már kevés időnk marad. Valami olyat keresek neki, ahol on-line tud tanulni, azaz pl. Sky-pon tudna órákat venni. Ami leköti a figyelmét, ahol válaszolni kell, ahol kérdeznek, és beszéltetik…Ha ebben tudsz segíteni az érdekelne. Köszönöm Vera

 7. Szia Brigitta!
  Az 5. leckét azért nem tudtad megnyitni, mert pár napig sajnos technikai hiba volt az oldalunkon, azóta már szerencsére ez megoldódott.
  A dalos hibát köszönöm, hogy jelezted, kijavítottam!
  A másik kérdésedet meg email-ben már megbeszéltük. 🙂
  Üdv.: Anna

 8. Ciao Anna!

  Megrendeltem a Studiamo Cantando csomagot, de még nem érkezett meg. Mikor várható??

  A presto brigitta

 9. Szia Anna!
  Az ötödik leckét nem tudom megnyitni, mert azt írja ki, hogy nincs a serveren. Fogalmam sincs, hogy ez mit jelent/nem vagyok egy számítógép “guru”, de most, hogy élvezem az általad küldött anyagokat, bosszant. Ja és amit már jeleztem a legutolsó dal nincs már fenn az interneten. Legalábbis ezt írja ki, ha rákattintok. A presto! Brigi

 10. Kedves Limor!
  Sajnos nem tudok ilyen oldalt vagy linket, de biztos van! Ha nem is Youtube-on, de letölteni biztos lehet filmet, és hozzá feliratot. Ehhez én sem értek, mindig az öcsémet fűzöm meg, ha kell valami. 🙂

 11. Cara Anna,
  Ezt már bonyolultabb lenne olaszul megpróbálni : tudnál mondani nekem egy “helyet” pl. a utube-on (és néhány film-címet) hogy amikor rámtör a szorgalmasság láthatnék olyan olasz filmet aminek OLASZ felirata is van, mert akkor minden mondat után leállíthatnám és az olvasás által jobban megérteném amit mondanak? (A mozdulatok és az arckifejezés is segítenek ebben). Így kikereshetném a szótárból amit nem értek!
  Előre is nagyon köszönöm,
  Ciao,
  Limor

 12. Szia Anna!
  Erre a kérdésre nem tudok itt válaszolni, elég összetett dolog ez, nincs is mindenre konkrét szabály. Nagy vonalakban annyi, hogy ha valamiről általánosságban beszélünk, akkor “sima” prepozíció kell, ha konkretizáljuk, akkor kell a prepozíciós névelő.
  Pl.: In Italia
  De: Nell’Italia del Sud.

 13. Szia Anna,
  az olasz előjáró szavakról kérdeznék, mikor kell összevonni az előjárószavakkal a névelőt és mikor nem.
  Tehát pl. mikor használom az in előjárószót magában és mikor a nel.

  Köszönettel:
  Anna

 14. Kedves Anna!
  Örülök, hogy tetszik az oldal! 🙂
  Sajnos egyelőre nincs folytatása a kezdő csomagnak. Sokan érdeklődtek már ezzel kapcsolatban, úgyhogy tervbe van véve. Ha fel vagy iratkozva valamelyik hírlevélre, akkor foglak értesíteni erről, amint lesz valami!

 15. Kedves Anna!

  Érdeklődnék, hogy esetleg haladó szintű nyelvleckékre van e lehetőség?B1-2, illetve középfokú nyelvvizsgára felkészítő csomagot szeretnék!Egyébként szuper az oldal, a nyelvleckék jók és hasznosak!

  További sok sikert!

 16. Kedves Irén!
  A PICCOLO (25 leckés) csomaghoz 6 hónapos hozzáférés jár, a MEDIO (50 leckés) csomaghoz 12 hónap, a GRANDE (100 leckés) csomaghoz pedig 2 éves hozzáférés jár. Kényelmes tempóban haladva, kisebb kihagyásokkal meg is át lehet ennyi idő alatt venni a leckéket. Minden újabb rendeléskor plusz hozzáférést adunk, és hosszabbításra is van lehetőség.

 17. Kedves Anna!
  Köszönöm az 5 mintaleckét. Nagyon jók, megfogom rendelni az 50-es csomagot, de majd később júniusba, mert akkor fogok ráérni jobban tanulni. Kérdésem a következő: a megrendelt tanagyaghoz meddig lehet hozzáférni. korlátlan ideig, vagy esetleg van időkorlát.

  Üdvözlettel
  Mátéffi Irén

 18. Kérem vegye semmisnek az előző levelet, megtaláltam mindent amit akartam 🙂 Köszönöm!
  Üdv. Niki

 19. Kedves Anna!

  Az első lecke után a 3. leckét kaptam meg, sajnos a 2. ingyen lecke kimaradt. Tudnátok ezt pótolni?

  Köszönettel: Antal Nikolett

 20. Kedves Ildikó!
  Megkaptam a rendelésedet, és ki is ment a visszaigazolás a banki adatokkal. Szerintem a spam mappában kötött ki, azért nem találtad. Pár percen belül újraküldöm.

 21. Kedves Anna!
  Köszönöm az öt ingyenes nyelvleckét!
  Nagyon használhatónak találtam,ezért is rendeltem meg több mint egy hete a folytatást.
  Eddig még nem kaptam visszajelzést,hogy a megrendelésem megkaptad.
  Várom a számlaszámot,hogy utalhassam a pénzt!
  Köszönettel :Dénes Ildikó

 22. Szia Kati!
  Sajnos előfordul, hogy a levelek a spam ládába kerülnek, szerintem ez történt Nálad is a 3. és 4. leckékkel.
  Minden próbalecke alján (a feladatok felett) belinkeltem az előző leckéket, ott megtalálod, de ezen az oldalon is itt van mind az 5 próbalecke linkje, innen is meg tudod keresni.

 23. CSENDES KATALIN

  Kedves Anna!

  Köszönöm a tanulás ilyen formáját, tényleg nagyon sokat jelent számomra.Megkaptam az egy,kettő,öt,
  leckét, de a három, négy kimaradt.Köszönöm, ha elküldöd.
  Kati

 24. Kedves Andrea!
  Igen, a megújult feladatok vannak a leckékben, de van egy link is, amivel elérhetőek a régi típusú feladatok is, akinek az szimpatikusabb volt. (A leckék hanganyagai változatlanok.)
  Nem ismertem a safarit, de most letöltöttem a gépemre, és működik ezzel is.
  A banki utalás 1-2 napot vesz igénybe, de ha azonnal hozzá szeretnél férni a leckékhez, küldd el email-ben a befizetés bizonylatát, és még aznap aktiválni fogom a jelszót.

 25. Kedves Anna,
  Ha megrendelném a 100 leckét, akkor a megújult feladatokhoz és a javított, egyszerűbben letölthető hanganyaghoz folyamatosan hozzájutok? (Safari böngészővel működik?)
  Két évig garantált a netes hozzáférés?
  Ha holnap (csütörtökön) befizetem, a hét végére megkapom az anyagot?
  Szép estét!
  Andrea

 26. Kedves Dia!
  A Piccolo egy 25 leckés online olasz tananyag. Az alapoktól sajátíthatod el az olasz nyelvet belőle, és van folytatása is, összesen 100 leckés a tananyag. Részletek itt: http://www.olasz-nyelvlecke.hu/rendeles.html

  A Studiamo Cantando! 15 leckéből áll, minden lecke egy-egy olasz dalt dolgoz fel. Ez egy kiegészítő anyagnak lehet jó, akár kezdő, akár haladó szinten vagy. Részletek itt: http://www.olasz-nyelvlecke.hu/StudiamoCantando.html

 27. Pogonyi Diána

  Kedves Anna! Lenne egy kérdésem:mi a különbség a Studiamo Cantando és a PICCOLO leckék közt?Válaszodat előre is köszönöm:Dia

 28. El is készült a tartalomjegyzék, a belépő felületen találjátok a linket!

 29. Kedves Mária!
  Jó ötlet, és többen is jelezték már ezt, pár napon belül megcsinálom és a belépő felületen meg fogom írni a linket.

 30. áKedves Anna!
  Nagyon szeretem a leckéket, már sokat átvettem belőlük.
  Sokszor jó lenne visszakeresni egy-egy nyelvtani részt, ha valamit elfelejtettem vagy újra átvenném. Ehhez nagyon jó lenne, ha legfontosabb nyelvtani részekről lenne egy tartalomjegyzék a tankönyvcsomagok végén. Pl. ilyesmire gondolok hogy “- határozószók: 71. lecke stb. Sokat segítene a visszakeresésben ha nem kellene átnézni mind a 75 leckét, ha keresek valamit. Természetesen csak a nyelvtanra gondolok. üdv.

 31. Köszönöm a választ. Sajnos én nem vagyok a FB-on, azthittem hogy idevonatkozik a példamondat írás.

 32. Az 500.szónál (organizzare) odavolt írva ha valaki ír példamondatokat olasz dalos csomag lesz sorsolva.

 33. Kedves Beatrix! Meg tudnád írni egy kicsit pontosabban a kérdésedet? Sajnos nem tudom, mire gondolsz.

 34. Ciao Anna!
  Érdekelne hogy mik nyertek az 500. szó írásánál.

 35. Kedves Gyula!
  A “mit tanulhatok meg az egyes leckecsomagokból?” kérdés alatt belinkeltem mind a 4 csomag leírását.

 36. Tisztelt Kisasszony/Asszonyom/Úrhőlgy!

  A csomag választásban segítene, ha tudnám az egyes leckék témakörét.
  Kérem – ha mód van rá -írja meg!

  Köszönöm.

 37. Kedves Éva!
  Itt olvashatsz az olasz dalos (Studiamo Cantando!) tananyagról:
  http://www.olasz-nyelvlecke.hu/StudiamoCantando.html

 38. Szia Anna!
  Végigvettem az 5 próbaleckét, nagyon tetszett. 🙂
  Köszönöm!
  Mielőtt tananyagot rendelek, kérlek, írd meg, milyen anyagot tartalmaz a Studiamo Cantando csomag.
  Köszönöm szépen.
  Éva

 39. Szia Alíz!
  Az Olasz Kezdőknek online tanfolyamom kezdőknek szól (ahogy a nevében is benne van :)), a 100 lecke a kezdő szinttől vezet el egy erős alapfokú szintig. Ha kezdő vagy, akkor ez egy jó alapot ad, utána pár hónap intenzív tanulással letehető a középfokú nyelvvizsga.

 40. Egy TELC középfokú olasz nyelvvizsgához hány lecke alapos elsajátítását javaslod?

 41. Szia Petra!
  Ha haladó vagy, az ONON Pluszt ajánlom, de látom, már megtaláltad! 🙂 (http://online-olasz.hu/)
  Illetve addig is az ingyenes ONON-t: http://online-olasz.blogspot.com/

 42. Szia Anna!

  Köszönöm szépen, megkaptam az 5 leckét! Mivel már haladó szinten beszélem a nyelvet, leginkább a kíváncsiság hajtott, illetve a remény, hogy lesz valamiféle megoldásod a számomra is.:) Szeretném szinten tartani a tudásom, és gyakorolni. Hallgatni, olvasni, mindent, ami olasz.:)
  Tervben van esetleg, hogy készítetek ilyesfajta leckéket is? Köszi a választ: Petra

 43. Szia Virág!
  Örülök, hogy sikerült! :)Most már tényleg nem hiányzik sok, hogy kész legyen az új feladatos program, és akkor Quicktime nélkül is fognak működni a feladatok.

 44. Lőrincz Virág

  Szia Anna,

  Közben sikerült!:-) A szavakat letudom tölteni, csak a quick time playert nem, így azokat a feladatokat nem tudom megoldani.

  Virág

 45. Lőrincz Virág

  Szia Anna,

  Nem, sajnos semmit nem tudok meghallgatni. Ha a jobb gombra kattintok, akkor nekem nincs ilyen, hogy link mentése, csak az,hogy a hivatkozás mentése, ezért nem tudom lementeni a gépemre a szavakat. Mozzila Firefox-ot használok, de előtte a Google Chrome-mal sem működött. A Quik time playert sem tudom letölteni, lehet azért mert nekem nincs windows 7 programom.

 46. Szia Virág!

  Ha a “link mentésére” kattintasz, lementi a hangfáljt a gépedre. (Nálunk legalábbis több különböző gépen működik így.)Ha nem megy, próbáld meg másik böngészővel (pl. Google Chrome).

  A quick time player letöltését is próbáld meg másik böngésző alatt.

  Ha jól sejtem, akkor a lecke hanganyagait meg tudod hallgatni, csak a feladatok hanganyaga nem indul?

 47. Kedves Anna,

  Köszönöm a három leckét. Nagyon jó, nagyon tetszik. Sajnos a szavak hanganyagait nem tudom mp3-ra letölteni. A jobb gombbal ha rámegyek, akkor csak a linket tudom menteni. Sajnos a quick time playert sem tudom letölteni. Segíts kérlek, mert a szavak tanulása nagyon fontos lenne, hogy jól tanuljam meg a kiejtésüket. Köszönöm: Virág

 48. Csilla, nem tudom, milyen böngészőt használsz, de az Internet Explorer is lehet az oka. Ha ezt használod, akkor próbáld meg Firefox-al is!

  Egyébként meg fognak újulni a feladatok, majd nem kell semmit letölteni az audio meghallgatásához, de ez még minimum 3-4 hét.

 49. Kedves Anna!
  Ciao!
  Köszönöm az első leckét. Végigcsináltam. De a quick time playert sehogyan sem tudtam letölteni. Van -e valami más mód, ahogyan meghallgathatom a lecke feladványait? Csak az a két feladat maradt ki, ahol ezt a programot kéri. Segíts kérlek. Köszönöm: Csilla

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.