Olaszország és a HÓ – képek

Havazás Olaszországban

Északon és a hegyekben nem olyan szokatlan látvány a hó Olaszországban sem. Viszont délebbre haladva és a tenger közelben már nem havazik olyan gyakran. Például itt, Francavilla al Mare-ban elég extra dolog a hóesés, sok tél eltelt már anélkül, hogy akár egy pehely hó is leesett volna.

Miért szeretik az olaszok a havat?

Mivel itt ritka a havazás, az olaszok erre egyáltalán nincsenek felkészülve. A téli gumiról legfeljebb csak beszélnek, de kevés autó dicsekedhet vele. Sokkal egyszerűbb megoldást találtak: ha havazik, egyszerűen nem mennek sehova. Nem vicc: sok ember ilyenkor nem megy dolgozni, iskolába meg még annyira sem. Rómában például ma nincs is tanítás az iskolákban. Itt Francavillában is eléggé leállt az élet, pedig talán 5-6 cm hó esett le eddig. 🙂

Dugó, felfordulás

Ha valaki ilyenkor utazik, jaj neki! Tegnap például több órát vesztegelt egy vonat Forlí és Cesena között félúton, a semmi közepén. Liguria tartománya pedig egyenesen beperelte a Trenitalia-t (az “olasz MÁV”), a problémamegoldásra való képtelenségük miatt annak ellenére, hogy előrejelezték a rossz időt. Vasárnap Forlí-ba kell utaznom, onnan pedig Budapestre repülök, remélem, sikerülni fog!

Tengerpart, pálmák hótakaró alatt

Végül néhány fotó: inkább napsütésben, kék éggel szoktuk meg az olasz tengerpartot és a pálmafákat, különleges látvány hótakaró alatt látni.

Olaszország - hóesés a tengerparton

 

Olaszország - havas pálmafák

Olaszország - havas pálmafák

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.