PICCOLO intenzív olasz tanfolyam – részletek

Mi ez?

Egy intenzív, három alkalomból álló olasz tanfolyam, amelynek keretében az Olasz Kezdőknek online tanfolyam első csomagjának (1-25 leckék) anyagát gyakoroljuk be a beszédben. Sok újdonságot nem fogunk tanulni, a beszédben gyakoroljuk be, amit már önállóan megtanultál. 

Nekem való?

Ha megvetted az Olasz Kezdőknek PICCOLO csomagot, és a tananyag nagy részét elsajátítottad már, emellett úgy érzed, jó lenne a számítógép falai közül kijönni, és a valóságban, a beszédben, egy kis csoportban begyakorolni a tanultakat, akkor itt a helyed.

Hol?

Az olasz tanfolyam Budapesten, Óbudán lesz, a Kolossy tér közelében.

Mikor, hány óra?

Az olasz tanfolyam szerda délelőttönként lesz, három, “intenzív” napból fog állni. Minden alkalommal 4×45 percet gyakorlunk. Az időpontok:

 • november 14.  9.00-12.30-ig
 • november 21.  9.00-12.30-ig
 • november 28.  9.00-12.30-ig

Nem jó mind a három időpont?

Többen írtak nekem, hogy jönnének, de nem jó nekik minden időpont. Jelentkezni csak a teljes tanfolyamra lehet, mert ez már így is elég intenzív, ha elvennénk belőle egy alkalmat, kevés maradna. Viszont lesz egy “pótóra”; ha valamelyik alkalmat ki kellett hagynod, erre eljöhetsz. Ennek az időpontja december 1, szombat 9.30-13.00-ig.

Hány fős lesz a csoport?

Egy ilyen “beszélős” tanfolyam akkor a leghatékonyabb, ha kiscsoportban tanulunk. Így a csoport maximum 9 főből fog állni. A minimum pedig 4, legalább ennyi jelentkező esetén indítom el a tanfolyamot.

Nem vagyok túl idős/túl fiatal a csoportba?

Az Adria parti intenzív olasz tanfolyam kapcsán is sok ilyen levelet kaptam. A korod miatt ne aggódj! Minden korosztályból vannak tanulóim, vegyes csoportok szoktak összejönni, nem indítok külön „senior” csoportot. Nem fog gondot okozni, ha az átlagnál idősebb vagy fiatalabb vagy.

Mit fogunk tanulni?

Főként kommunikációs gyakorlatok lesznek, páros és csoportos feladatokkal. Szituációs feladatok, képleírás, hallás utáni értés. A főbb témák:

 • egyszerű mondatalkotás, kérdés, tagadás, a környezetünkben lévő tárgyak és segédanyagok segítségével
 • bemutatkozás
 • az ESSERE ige gyakorlása egyszerű párbeszédekkel
 • tárgyak jellemzése, egy helyiség leírása
 • a melléknevek, névelős, többes számok gyakorlása játékosan, szemléletesen
 • egy lakás leírása, lakóhelyünk jellemzése
 • személyek jellemzése
 • az AVERE ige és az ezzel kapcsolatos kifejezések gyakorlása egyszerű párbeszédeken keresztül
 • vásárlás

Miért jó, ha elvégzed a tanfolyamot? 

A nyelvtanulásban a beszéd alapvető fontosságú. Akkor tudsz valamit igazán, ha a beszédben is gond nélkül tudod alkalmazni. A tanfolyam után magabiztosan fogod tudni ezeket az alapokat, amire bátran építkezhetsz.

Kinek nem ajánlom a tanfolyamot? 

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van lehetőséged valakivel olaszul beszélni, és ezeket a dolgokat már megfelelően begyakoroltad, könnyedén használod, akkor Neked nem ajánlom a tanfolyamot, mert nem adna sok újat.

Kik vehetnek részt?

Az, aki elsajátította a PICCOLO csomag tananyagát, vagy ennek megfelelő tudása van. Ha nem vetted meg a PICCOLO csomagot, de más keretek között tanultál már olaszul, ezen a linken nézheted meg, mit tartalmaz a tananyag. Nem várom el, hogy a tananyag összes szavát kivétel nélkül tudjad, vagy hogy kívülről fújjad az összes nyelvtani szabályt, de fontos, hogy nagyjából tisztában legyél ezekkel a dolgokkal. Főleg annak, aki egyedül tanul, nagy szüksége van a beszéd gyakorlására, ezért itt nem szeretnék sok időt magyarázással, nyelvtanozással tölteni.

Mennyibe kerül?

Az árban benne van:

 • 3×4, azaz összesen 12 olaszóra
 • 1000 Ft-os bónusz, amit a következő online csomag vásárlásakor felhasználhatsz
 • a gyakorlatok vázlata pdf formátumban, ezt a tanfolyam után fogom elküldeni
 • 2×30 perces skype-os konzultáció, amit a tanfolyam utáni 3 hónapban használhatsz fel. Ennek során kedved szerint felteheted a kérdéseidet, vagy gyakorolhatunk olyan dolgokat, amik nehezen mennek.

Mindez összesen 10.800 Ft-ba kerül.

Érdekel a tanfolyam? Részt vennél rajta?

A tanfolyam megfelelő számú jelentkező esetén indul el, a minimum létszám 4 fő. Tudom, hogy nem mindenkinek a legjobb a szerdai időpont, de ez nyert a szavazáson. Akár összejön most a csoport, akár nem, januárban, az ünnepek után valószínűleg újból meg fogom hirdetni ezt a tanfolyamot.

Jelentkezés

Jelentkezni e-mailben tudsz, az anna@olasz-nyelvlecke.hu címen.

 • Az email tárgya ez legyen: Piccolo tanfolyam
 • Az emailben kérlek, írd meg a következőket: név, születési dátum, eddig mennyi ideig, milyen formában tanultál olaszul.
 • Jelentkezési határidő: november 7.

Minden jelentkezőnek november  8-án emailben fogok visszajelezni, hogy elindul -e a tanfolyam. Ebben az emailben fogom megírni a pontos helyszínt is. A tanfolyam megkezdése előtt fizetendő 3500 Ft előleg, a fennmaradó összeg pedig majd az első alkalom előtt fizetendő banki utalással vagy a helyszínen, készpénzben.

12 hozzászólás

 1. Sziasztok! Januárban indul az új PICCOLO tanfolyam, az időpontokat itt találjátok: http://www.olasz-nyelvlecke.hu/blog/uj-piccolo-intenziv-olasz-tanfolyam/

 2. Kedves Mária!
  Létrehoztam egy oldalt a nyelvi kérdéseknek:
  http://www.olasz-nyelvlecke.hu/olasz-nyelvi-kerdesek/
  Itt válaszoltam meg a kérdésedet a kommentek között.

 3. Kedves Anna! Találkoztam egy újabb problémával.
  Amikor a magyarban valami egy szó az olaszban ezt 2 szóval fejeződik ki, ennek hogy képezzük a többes számát? pl. hirtelen ezt találtam a szótárban először meg üvegtégla=mattone di vetro. Hogyan helyes? mattoni di vetro vagy mattoni dei vetri? Köszi Mária

 4. Éva, Virág, és minden dolgozó! A januári tanfolyam mindenképpen olyan időpontban lesz, hogy Ti is tudjatok jönni! Még decemberben meg fogom írni a pontos időpontokat, hogy tudjatok tervezni.

 5. Péter, egyelőre csak a fent említett PICCOLO tanfolyamot tervezem megismételni, azoknak, akik az online leckéket megtanulták. A próbaleckékből láthattad, hogy “emészthető” hosszúságúak a leckék, ha nekiülsz és hetente 2-3 leckét megtanulsz, 2-3 hónap alatt végzel a 25-ös csomaggal, úgyhogy a januári tanfolyamra pont jó leszel! 🙂
  Ha lesz teljesen kezdő tanfolyam is, mindenképpen írok róla emailt és a Facebook-ra is felteszem!

 6. Kedves Anna! Ha jövőre meghírdeted újra, az nagyon jó lenne, de fontold lsz. meg, sokan munka mellett csinálnák, s a hétvégét könnyebb feláldozni, mint év elején 3 nap szabadságot kapni. Én mindenképpen szeretnék legalább egy alapfokú nyelvvizsgát letenni, s persze utána tovább tanulni. Szóval ez is egy szavazat a jövő évre. Köszönöm az eddigieket is, hű tanulód Éva

 7. Szia Anna,

  Én is szívesen részt vennék egy ilyen tanfolyamon, de a délelőtti órák munka miatt nekem sem jók. Három nap szabi nagyon sok. Javasolnám én is inkább a hétvégét.

  Virág

 8. Szia Anna!
  Az lenne a kérdésem, hogy teljesen teljesen nagyon kezdőknek is lesz-e ilyen intenzív tanfolyam. Idő hiányában a napi szavakat tanulgatom, de rendes összefüggésekre, és nyeltanra már nem nagyon jut időm, de ha lenne egy intenzív bevezető tanfolyam, arra mindenképp szakítanék időt (mondjuk nem nap közben, ez a munka miatt nem megoldható :/ ).
  Üdv,
  Péter

 9. Ági, Judit, Anna!

  Köszönöm a hozzászólásotokat, és sajnálom, hogy most nem tudtok jönni! Több ilyen visszajelzést kaptam emailben is. Ahogy írtam, januárban is meg szeretném hirdetni a tanfolyamot. Ha összejön, két csoport lesz különböző időpontban, és majd lehet átjárni a csoportok között, így remélhetőleg az időpont senkinek nem lesz akadály.

  Szóval remélem januárban találkozunk, addig is jó tanulást és szép napokat kívánok! 🙂

 10. Kár hogy munkaidőben lesz, hiszen minden ember dolgozik ilyenkor. Nagyon sajnálom, mert amúgy elmennék. Lehetne ez pl. péntek-szombat-vasárnap.
  Délelőtti időpont a munkahelyem miatt nem megoldható. 🙁

 11. Kedves Anna!
  Én is szívesen részt vennék a tanfolyamon, viszont
  elfogyott az idei szabadságom. Amennyiben 2013 év elején is lesz, úgy arra biztosan elmegyek.
  Vidéki vagyok, nekem is jobban megfelelne egy pénteki, vagy hétvégi időpont. A legjobb lenne egymást követő három nap, mert az utiköltségem alkalmanként 8 ezer forint. Köszönöm a lehetőséget, nagyon jó az ötlet! Üdv.: Nagy Judit

 12. Boross - Tóby Ágnes

  Szia Anna!
  Én szívesen részt vennék egy ilyen tanfolyamon, 2011 nyarán kint voltam Pescarában, azóta nem tudtam az olasszal igazán foglalkozni (angol tanfolyam miatt), de ha szervezel egyszer egy ilyen tanfolyamot péntek délutáni időponttal, akkor én is mennék. Sajnos a délelőtt a munkahelyemé! Kár, hogy ez most nem jött össze!
  Puszi Ági

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.