Olasz TV – asztalidíszek

Következzen egy érdekesség az olasz tv-ről…

Hosztesszlányok

Nálunk sem ismeretlen jelenség, hogy az esti tévé műsorokban lenge öltözetű  csinos lányokkal próbálják növelni a nézettséget és a népszerűséget. Nem vagyok egy nagy tévénéző, nem is ismerem a programokat, de ha jól sejtem, a magyar műsorokban a lányok főként asszisztálni szoktak (kihúzzák a nyerőszámokat, pörgetik a szerencsekereket, stb.) kedves mosollyal az arcukon.

Táncoslányok

Olaszországban annyi a különbség, hogy sokkal gyakoribb a jelenlétük, általában kevesebb ruha van rajtuk, és az operatőr gyakran a fenekükre közelít (nem viccelek! :)). A funkciójuk pedig annyiban más, hogy a legtöbbször nem csak mosolyognak, hanem táncolnak is, sokszor külön táncos blokkjuk van.

Asztalidíszek

Az egyik olasz tv műsorban (Striscia la Notizia) pedig egyenesen asztalidíszt csináltak belőlük: miután ellejtették a műsor elején a betanult táncukat, felpattannak a két műsorvezető (gyakran két idősödő férfi ) asztalára, ott letérdelnek, majd asztalidíszként mosolyognak tovább a kamerába.

olasz nyelvlecke-veline

Nevük is van: „le veline”. Komoly presztízse van annak, kik lesz a két „velina”, hosszú válogatás után nevezik ki a két szerencsés hölgyet, egy barnát (“la mora”) és egy szőkét (“la bionda”).

 

Itt megnézhetsz egy  videót is a velina-k táncáról >> 

Szerintem ez már egy kicsit túlzás. Szerinted?

5 hozzászólás

  1. Monique nevèbol mèg az is feltètelezheto, hogy nem magyar szàrmazàsù, ezèrt megengedem magamnak felhìvni a figyelmèt: nem orszàgBA èl, hanem orszàgBAN!! A szereplok musorBAN szerepelnek, ha bejutnak a musorBA!
    Kèrj segìtsèget Annàtòl, ő magyart is tanìt!

  2. Szia Monique, ez is egy érdekes nézőpont, és van benne valami. 🙂

  3. Sziasztok En itt elek Romaba:)
    Egy divat es art accademian tanulok 🙂
    szerintem eggyalltalan nem tulzas! Ebbe az orszagba minden gyonyoru:)
    A szinek a termeszet az etelek,kultura divat…..stb..amit itt megtanultam hogy az olaszok a szepet szeretik mert beleszulettek a szepbe:)
    A noi test gyonyoru.egy szepseg kiralyno gyonyoru:)az en velemenyem a lanyok is gyonyoruek:) nekem olyanok a musorba,mint egy szep no nyakan a nyaklanc …gyonyoru kiegeszites:)

  4. Hangulatos-.-nap mint nap fárasztó lehet

  5. E ‘vero … Fiorella parla molto , ma daverro interessante , e soprattutto in modo comprensibile 🙂

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.