Olasz tanfolyam Toszkánában

Olasz tanfolyam Olaszországban!

Akinek van rá lehetősége, ideje, bátorsága, pénze, elszántsága, hogy belevágjon egy rövidebb-hosszabb olaszországi tanfolyamba, szinte mindig rengeteg pozitív élménnyel és sok kilónyi olasz tudással tér haza. Az utóbbi három évben Francavillában szerveztem őszi, tavaszi és nyári tanfolyamokat, az évek során közel 50 tanuló fordult meg nálam.
Azóta visszaköltöztem Budapestre, ezért egyelőre úgy tűnik, idén nyáron nem lesz francavillai tanfolyam.

Francavilla helyett Toszkána

Viszont idén nyárra is szeretnék Nektek ajánlani egy nyári tanfolyamot. Egy toszkánai nyelviskolában lesz, nagyon kedves az igazgatónő, sok országból fogad tanulókat. Tehát a francavillai tanfolyammal szemben nagy különbség, hogy itt más nemzetiségű olasz tanulókkal leszel együtt, így az órákon kívül sem magyarul, hanem olaszul cseveghetsz a többiekkel. Alább írok a részletekről, olvasd el, ha kérdésed van, bátran írd meg a kommentek között!

Olasz tanfolyam Toszkánában – helyszín

olasz tanfolyam - Toszkána

Az iskola egy kis közsgében van, Castagneto Carducciban, a toszkán tengerparttól mindössze 2 kilóméterre. Egy kellemes kis hely, ahonnan sok szép toszkán várost is meglátogathasz, például Firenzét, Sienát. A Ryanair Pisába tartó járatával viszonylag könnyen és olcsón megközelíthető. A tengerpart pár lépésre van, könnyedén megközelíthető helyi busszal vagy biciklivel, de gyalog is. Homokos tengerpart vár Titeket, sok szabadstranddal! A téli és az őszi hónapokban Marina di Castagneto-ban folyik a tanulás, (a tengerparttól kb. 100 méterre), nyáron pedig ettől 2-3 kilóméterre, Donoratico-ban. A tanulók általában Donoratico-ban vannak elszállásolva (itt van a vasútállomás, és minden szükséges, bank, bolt, stb.). A két helyszín könnyen lehet közlekedni, busszal, biciklivel, de gyalog is egy fél órás séta.

Olasz tanfolyamok

Az olasz tanulás intenzív tempóban folyik. Hetente 20 olasz órátok lesz, azaz minden hétköznap délelőtt 4 órát olaszoztok. A tanulás hétfőtől péntekig 9-13.00 óráig folyik, egy kb. 20 perces szünettel megszakítva. Ezen kívül hetente 4 órányi egyéb szervezett programot biztosít az iskola – kirándulást, vagy más kulturális programot. Ez lehet délután vagy hétvégén, egyszerre 4 óra vagy több napra eloszlatva, a csoporttól is függ, úgyhogy nincs előre meghatározva, pontosan mikor és milyen program lesz. Az oktatás 3-10 fős csoportokban folyik, de előfordul, hogy ennél alacsonyabb a létszám. Összesen 4 különböző szinten indulnak csoportok, egy szintfelmérő után csatlakozhatsz majd a megfelelő szintű csoporthoz.

Olasz tanfolyam – szállás

A szállásra két lehetőség van: vagy lakásokban, más olasz tanulókkal közösen lakhatsz, általában 3-6 tanuló lakik együtt. Vannak egy -és kétágyas szobák, választhatsz. Ezekben a lakásokban van konyha, úgyhogy tudtok főzni. A másik lehetőség a családos elhelyezés, ez talán egy kicsit nagyobb kihívás, viszont rengeteg pluszt ad az olasz tanuláshoz! A legtöbbször itt kapsz félpanziós ellátást is, de ezt meg lehet beszélni előre a családdal. A szállást a tanfolyamot megelőző szombat délután lehet elfoglalni és a tanfolyam után is szombatig lehet maradni. Ha úgy sikerül megszervezni az utazást, hogy ennél előbb érkeznél, vagy tovább maradnál, van erre is lehetőség, napi 20 eurós felár fejében, ezt mindenképpen előre kell jelezni.

Olasz tanfolyam – árak (2016-os árak, jövőre változhatnak!)

Lehet 1, 2, 3 vagy 4 hétre jelentkezni. Én legalább 2 hetet javasolok, az első napok arra kellenek, hogy “belerázódj” az új környezetbe, az olasz beszédbe. Az első hét végére fogsz belejönni, úgyhogy ezért érdemes legalább két hetet maradni! A tanfolyam árai így alakulnak:

  • 1 hét (20 + 4 óra): 240 Euro*
  • 2 hét (40 + 8 óra): 380 Euro*
  • 3 hét (60 + 12 óra): 480 Euro*
  • 4 hét (80 + 16 óra): 580 Euro*

A szállás árai (lakások esetén)

  • 1 hét, egyágyas szoba: 180 Euro
  • 1 hét, kétágyas szoba: 140 Euro
  • 2 hét, egyágyas szoba: 360 Euro
  • 2 hét, kétágyas szoba: 280 Euro

Tehát egy kéthetes tanfolyam ára szállással együtt, kétágyas szobában 660 Euro.

A fenti árakban nincs benne a rezsiköltség, ezt külön kell fizetni, de nyáron valószínűleg nem lesz több, mint 10-15 Euro hetente.

A családos elhelyezés ennél egy picivel drágább, de sajnos pontos árakat nem tudunk írni, mert itt az iskola egyénileg köt megállapodást az egyes családokkal. Ha családos elhelyezést szeretnél, ezt előre jelezned kell, és csak ezután tudnak konkrét árat mondani, mivel ez családonként eltérő lehet. 2014 augusztusban heti 60-70 euróval került többe a családos elhelyezés, de nagyon szuper családok voltak, és ezért kaptak ebédet vagy vacsorát is.

*A tanfolyam megfelelő számú (min. 3) jelentkező esetében indul el. Az árváltoztatás jogát az iskola fenntartja.

*Április hónapra, illetve több tanuló együttes jelentkezése esetén egyedi kedvezmények vannak, erről email-ben tudunk tájékoztatást adni. 

 Időpontok

Legközelebb 2017 tavasszal indul új tanfolyam.

Utazás

A tanítás hétfőtől péntekig folyik, a szállást alapesetben a tanfolyamot megelőző szombaton 16 órától lehet elfoglalni, és a tanfolyam utáni szombaton 10 óráig lehet maradni. Külön kérésre és felár fejében lehet maradni 1-1 nappal többet, ha nem sikerül így szervezni az érkezés, vagy a visszaindulást. A Wizzair és Ryanair Pisába, Rómába, Bolognába, Firenzébe tartó járatait érdemes nézni. Rómából kb. 3 óra vonatozás Castagneto Carducci, a többi három városból kevesebb. Az utóbbi években (főleg a Malév csőd óta) gyakran változnak a menetrendek, ezért nem írok konkrét járatokat és időpontokat. A vonat menetrendet itt tudod megnézni: http://www.trenitalia.it. (A keresődoboz tetején kattints a “tutti i treni”-re, így adja ki az összes vonat menetrendjét!) Ha nem jók a csatlakozások (pl. későn érkezik a gép és már nincs vonat aznap este) sokan azt csinálják, hogy eltöltenek egy éjszakát Rómában vagy az adott városban és másnap indultak tovább, így még egy római városnézés is belefért. :) 1-1 éjszakára pl a http://www.booking.com-on könnyen lehet szállást találni. Mi az utazás szervezésével alapvetően nem foglalkozunk, az időpontok, járatok böngészése után interneten meg lehet szervezni az utat. Ha mégsem sikerül, és nem tudsz mástól segítséget kérni, írj email-t, és segítünk!

Jelentkezés, előleg, fizetés

Jelentkezni az anna@olasz-nyelvlecke.hu címen tudtok.

A jelentkezés menete:

  • Írj az  anna@olasz-nyelvlecke.hu címre, ezután rövid időn belül küldünk email-ben jelentkezési lapot.
  • Töltsd ki a jelentkezési lapot, és küldjed vissza. Az esetleges felmerülő kérdéseket is fel tudod tenni email-ben.
  • Továbbítjuk az olasz iskolának a jelentkezésedet.
  • Néhány napon belül kapunk tőlük egy visszaigazolást, hogy minden rendben van -e, van -e hely az adott időpontban és szinten, illetve indul -e csoport az adott időpontban. FONTOS: a jelentkezési lap elküldése nélkül nem tudjuk megmondani a fentieket.
  • Ezután 100 euró előleg fizetendő nálunk (magyar számlára, az adatokat Helga megírja majd a jelentkezés után), a beérkezés után ezt is visszaigazolja az olasz iskola email-ben, és ezzel biztosítva lesz a helyetek a tanfolyamra.
  • A fennmaradó összeg a helyszínen fizetendő készpénzben, euróban az érkezéskor vagy az első tanítási napon.

Ha minden jól megy, az egész jelentkezés folyamata 4-5 munkanapon belül lezajlik.

Kérdések, beszámolók

Tavaly nyáron már több kedves tanulónk részt vett ezen a tanfolyamon, és nagy örömünkre mindannyian pozitív élményekkel tértek haza. Az ő segítségükkel és közreműködésükkel még több információ érhető el a toszkánai tanfolyamról: ezen az oldalon a gyakori kérdéseket írtuk össze, itt pedig egy részletes, képekkel illusztrált élménybeszámolót olvashattok Zolitól.

Ha általános kérdésetek van a tanfolyammal kapcsolatban, kérünk Titeket, itt a honlapon írjatok egy kommentet, itt fogunk válaszolni!

Az adatok, információk olaszországi partnerünktől, a Lingua nyelviskolától származnak, az iskola hivatalos honlapján is megtalálhatóak, bármilyen esetleges változtatás az ő felelősségük.

 

 

 

 

Ha hatan jelentkeztek egyszerre legalább 2 hetes tanfolyamra, az iskola tud kedvezményt adni. Ez akkor is érvényes, ha 6 különálló ember jelentkezik nálunk ugyanarra az időpontra – így is igényelni fogjuk Nektek a csoportos kedvezményt! Clara, az iskola igazgatónője nagyon kedvező csoportárat adott nekünk:

kéthetes tanfolyam szállással együtt júniusban: 660 Euro helyett csak 480 Euro

kéthetes tanfolyam szállással együtt júliusban és augusztusban: 660 Euro helyett csak 530 Euro

Úgyhogy hajrá, izzítsátok a barátokat, barátnőket, hogy ki tudjátok használni a csoportos kedvezményt!

2014 október – 2015 április

Az őszi, téli időszakban is lehet jelentkezni a tanfolyamra. Ilyenkor kisebb a forgalom, könnyen lehet az is, hogy egyedül leszel az adott szinten.  

– kéthetes tanfolyam szállással együtt egyágyas szobában: 740 helyett csak 540 Euro*
– kéthetes tanfolyam szállással együtt kétágyas szobában, két tanuló jelentkezése esetén: 660 helyett csak 510 Euro*

28 hozzászólás

  1. Szia Emese,
    rendben! 🙂 Az elmúlt évben szünetelt ez a lehetőség, de remélhetőleg “újraéled”, keress mindenképpen, ha aktuális lesz.

  2. Kedves Anna! Ha elsajátítom a 100 leckét, amit megvásároltam tőled (a 33-nál tarok) ez lesz a következő lépésem lesz, hogy Olaszo.ban fejlesszem majd a megszerzett tudásom, számításaim szerint ez jövő ilyenkor lesz.Tehát akkor keresni foglak ez ügyben.Köszönöm!

  3. Köszönöm szépen Kedves Anna , de ezzel a lehetőséggel nemtudok élni!
    Azért köszönöm! Ilona

  4. Kedves Anna!

    Érdeklődöm, hogy senior csoport van-e a tanfolyamon illetve ha nincsen tervezed-e, hogy lesz? Ebben a generációban is vannak ám lehetőségek és örülök, hogy itthon elindultak az ilyen tanulócsoportok. Saját tempóban, saját korosztállyal és vizsgakényszer nélkül élvezet igazán a tanulás. :))
    Előre is köszönöm válaszodat! M.

  5. Szia Olívia,
    kezdő csoportok is indulnak, ez nem akadály.
    Viszont én javasolni szoktam, hogy legalább az alapokat sajátítsa el az, aki Olaszországba megy tanulni. Mivel a magyar abszolút nem hasonlít az olaszhoz, nehéz “kitalálni” a szavak, fogalmak jelentését. Ha van egy alap, akkor már könnyebb lesz a dolgod. Akár 2-3 hetes intenzív tanulással is sok mindent meg lehet tanulni, ami nagy segítség lehet a kinti tanfolyamon.
    Üdv.: Anna

  6. Szia Anna,

    Teljesen kezdőként is bele lehet vágni?

    Én sajnos szinte semmit nem beszélek olaszul, de érdekelne a lehetőség.

    Köszönöm előre is válaszod 🙂

  7. Kedves Anna!

    Nagyon tetszenek a leckék, nagyon jól tudom használni eddigi tudásom felélesztésére és fejlesztésére. A dalokat külön köszönöm.

  8. Köszönöm szépen 🙂

  9. Szia Anna,
    valószínűleg hasonló árak lesznek, de november környékén fel fognak kerülni az aktuális 2015-ös árak.
    Ősszel is lehet menni egyébként, ezzel kapcsolatban pedig a jövő hét folyamán frissítem a dátumokat és az árakat.
    Üdv.: Anna

  10. Kedves Anna 🙂
    Érdeklődöm, hogy 2015-ben is hasonló árakra lehet számítani a toszkánai nyelvtanfolyammal kapcsolatban?
    Köszönöm válaszod,
    Anna

  11. Szia!
    Ha a családoknál való elszállásolást választom, akkor annak mi a menete? Kapok egy címet és fel kell vennem a kapcsolatot a szállást adó családdal?

  12. Szia Csilla!

    A kedvezményes ár 2 hetes vagy annál hosszabb tanfolyamra vonatkozik. Tehát ha 3 vagy 4 hétre szeretnél menni (és ez még a kedvezményes időszakon belül van) akkor is ez az ár érvényes, illetve arányosan változik. Azaz a 3 hetes tanfolyam ára egyágyas szobában 540 x 1,5 = 810 euro, 4 hétre 540 x 2 = 1080 euro.

  13. A jelentkezési lapon nem csak a 2 hetes időtartam van feltüntetve, de gondolom, hogy a kedvezményes lehetőség 2 hétre szól?

  14. Szia Évi!
    Internet az iskolában és a lakásokban nincs, ha családhoz mész, akkor elképzelhető. de ezt családja válogatja. Viszont azt mondja az igazgatónő, hogy a városban sok internet kávézó van, ahova be lehet ülni internetezni.

  15. Sziasztok,

    wifi lehetőség van? Én jelentkeznék a július 8-ra 🙂

  16. Szia Regina!
    Na haragudj a késői válaszért!
    Igen, szeptembertől is lehet menni, de meg kell kérdeznem az iskola igazgatónőjét, hogy szeptemberre milyen árak és kedvezmények vonatkoznak, egyelőre csak a nyári hónapokról beszéltünk vele.
    Amint lesz valami konkrétum, meg fogom írni itt a honlapon!

  17. Sziasztok! Én is szívesen mennék erre a nyelvkurzusra, csak éppen egy szeptember elejire. Valaki szintén van, aki szept-től szeretne kint lenni két hétig? Megnéztem a honlapjukon, és az időpont: szept 2-13. Anna, szerinted ide is érvényes a csoportos jelentkezés? Mit gondolsz, összejönne? Köszönöm a választ 🙂

  18. Kedves Éva!
    A fent megadott címen tudsz jelentkezni Helgánál, ő tudja megmondani, hogy az adott időpontra van -e más jelentkező, ha igen, megadja a címét, hogy együtt tudjátok szervezni az utazást. Azt is nála tudod jelezni, hogy milyen típusú szállást szeretnél.
    Ez egy nemzetközi iskola, nem csak magyarok mennek, és nyáron mindig összejönnek a csoportok, úgyhogy egyedül is lehet jelentkezni!

  19. bocs, lemaradt, bár már tanultam, azért diszkréten a kezdőbe sorolom magam.

  20. Valakivel -lánnyal- szívesen társulnék, főleg az utazás miatt. Mondjuk én a családot szeretném, de egy egy v. kétágyas szoba is jó. Sajnos le kell adni a szabitervemet, tehát írjatok, hátha összejön. Éva

  21. Ciao Tamás!
    Ősszel és télen is szoktak lenni tanfolyamok, sőt, akkor ennél alacsonyabb áron, de ebben az időszakban nem indul minden héten.
    Június vége felé fogjuk ezt meghirdetni, a Facebook-on és ezen a honlapon is fogok írni róla!

  22. Szia Viki!
    Vegyes korosztály szokott lenni, sok huszon -és harmincéves jön, de ennél idősebbek is előfordulnak , szóval a kor nem akadály.

  23. Bodnár Tamás

    Ősztől vagyis inkább télen, nem indulnak tanfolyamok?

  24. Szia Anna,

    eletkorban hogy szokott alakulni az osszetetel ezekben a taborokban?
    koszi
    Viki

  25. Kedves Noémi!
    Igen, indulnak teljesen kezdő csoportok is.
    Viszont -mivel nemzetközi csoportok vannak és olasz anyanyelvűek a tanárok -az oktatás ebben az esetben is olaszul folyik.

  26. Fórizs Noémi

    Azt szeretném megkérdezni hogy majdnem teljesen kezdő csoport indul e vagy csak haladóbbak?

  27. Kedves Zoltán!
    Ebben az iskolába a világ minden országából érkeznek tanulók, nem csak magyarok. Ezért a tanfolyamkezdés nem a budapesti járatokra lett “optimalizálva”, a tanítás hétfőtől péntekig folyik. A szállást alapesetben a tanfolyamot megelőző szombaton 16 órától lehet elfoglalni, és a tanfolyam utáni szombaton 10 óráig lehet maradni. Külön kérésre és felár fejében lehet maradni 1-1 nappal többet, de erre rá kell kérdeznem a biztonság kedvéért. Ha Pisa nem a legjobb, lehet repülni Rómába is, (Wizzair és Ryanair-nek is vannak járatai) innen kb. 3 óra vonatozás Castagneto Carducci. A vonat menetrendet itt tudod megnézni: http://www.trenitalia.it. (A keresődoboz tetején kattints a “tutti i treni”-re, így adja ki az összes vonat menetrendjét!) Az előző években én Francavillába szerveztem tanfolyamot, ott is néha gond volt a menetrendekkel, nem mindig jöttek ki jól a csatlakozások, de sokan azt csinálták, hogy eltöltöttek egy napot Rómában (mert este későn ért oda a gép) és utána indultak tovább, így még egy római városnézés is belefért. 🙂 (1-1 éjszakára pl a http://www.booking.com-on könnyen lehet szállást taláni.)

  28. Elsôsorban az aug 19-ével kezdôdô, 2 hetes tanfolyam érdekelne. Már itt adódik egy probléma: azt írjátok, hogy a városka Pisa felôl közelíthetô meg, ahová a Ryanair járata repül. Megnéztem a honlapjukon, csak pénteken ( aug. 16 ) ill hétfôn ( aug. 19 ) közlekednek, hétfôn 10.20-ra érne Pisába a gép, onnan még csomagfelvétel, városba utazás, majd onnan busz vagy vonat találása a célvároskába, mindenképpen délutáni érkezés lenne a hétfôi napon. Ez így van kalkulálva? Tehát maga a tanfolyam kedden kezdôdne?
    Illetve a hazautazás is kicsit problémás lenne, mivel pl. szept 1-én reggel 6.35-kor indulna a repülô Pisából!…Valami ötlet, segítség más megoldás az utazásra?

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.